Az öt legkeresettebb romantikus regény

A szerelemes történetek az emberiség hajnala óta részét képezik az irodalomnak, hiszen már a korai mítoszokban és mondákban is nagy szerepet kapott két szereplő egymás iránit heves vonzalma, amely sokszor pont a történet bonyodalmának melegágya is volt. Napjainkban is tovább él ez a stílus a romantikus regények formájában, amely akár más műfajjal is keveredhet, így jöhet létre a történelmi események köré szőtt szerelemes regények, a thrillerrel vagy krimivel ötvöződő művek, vagy akár a sci-fi témakörébe is tartozó alkotások. A legnépszerűbbek mégis azok a regények, amelyek esszenciális formában festik az olvasó elé azt a romantikus szálat, amiért ez a műfaj élesen elkülöníthető a többitől.

 

Bauer Barbara: A fekete rózsa

Bauer Barbara első regénye 2012-ben jelent meg, amelyet azóta számos kötet követett. A volt szerkesztő-műsorvezető eme regényét személyes élmények ihlették, helyszínéül pedig Etyek szolgál, ahol az írónő is töltötte életének egy részét. A könyv a II. Világháború fájdalmas történelmi korszakában játszódik, aminek sötét hullámaiban a sorozatos tragédiákat elszenvedő településben kibontakozik egy megrendítő szerelem története a főszereplő Annus és Andris között.

 

Ugron Zsolna: A nádor asszonyai

A kolozsvári születésű Ugron Zsolna kötődése Erdélyhez ebben a regényében – ami a trilógia második darabja – is jól érzékelhető, hiszen a történet szintén itt játszódik. A cselekmény középpontjában Esterházy Miklós, Magyarország nádora körül élő három nő áll: Báthory Anna, akit már az előző könyvben (Erdélyi menyegző) megismerhettünk, az erdélyi fejedelem lázadó és szenvedélyes húga, Nyári Krisztina, a nádor felesége, valamint Várday Katalin, a nádor anyósa. A kötet hűen ábrázolja a XVII. századi Magyarország és Erdély körüli politikai intrikákat és játszmákat, ahol érdekházasságok és árulások döntenek országok sorsáról.

 

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek

A világhírű Julia Roberts és Javier Bardem főszereplésével készített filmes adaptáció révén valószínűleg senkinek sem fog ismertlenül csengeni Elizabezh Gilbert önéletrajzi regénye. A könyvet 2006-ban adták ki először, de azóta is töretlen a sikere. Az írónő ebben a spirituálistól, kulináris kifinomultságtól és romantikától legkevésbé sem mentes történetben Olaszország, India és Bali tájaira kalauzol el bennünket, miután a főhősnő eddig sikeres élete egy csúfos válást követően romokba dől. Az út okozta lelki átalakulás és felfrissülés minden olvasó számára átérezhető és emlékezetes élményt tartogat.

 

Fábián Janka: Emma fiai

AZ Emma-trilógia második kötete, az Emma fiai csakúgy bővelkedik az izgalmas, váratlan fordulatokban, mint ahogy azt már az első kötetben is megszokhattuk.  Ebben a kötetben immár Emma és Gábor három fiúgyermekének – Tamásnak, Péternek és a családban Öcsinek szólított ifjabb Gábornak – történetét ismerhetjük meg, akik a maguk egyéni módján próbálják megtalálni a boldogságot a két világháború közötti időszakban. Azonban a II. Világháború kitörése megtépázza a családot. Ez a romantikus családregény igazi kikapcsolódást ígér mindazoknak, akik kedvelték az első rész megható, boldog vagy éppen elkeserítő pillanatait.

 

Guillaume Musso: Az angyal hív

Szemlézett öt romantikus könyvünk írói közül egyedüli férfiként jelenik meg a színen a francia Guillaume Musso, akinek művei számos nyelven jelentek meg világszerte. Franciaország egyik legsikeresebb kortárs írójának első könyve, a Skidamarink 2001-ben jelent meg. Az itt bemutatásra kerülő Az angyal hív című regényében Madeline és Jonathan – a történet két főszereplője – egymásnak ütközik a Kennedy reptéren. Miközben kis vita közepette összeszedegetik poggyászukat, véletlenül összecserélik mobiltelefonjaikat. Mire a tévedésre fény derül, több ezer kilométer távolságban vannak egymástól: Madeline Párizsban, Jonathan San Franciscoban. Miközben kíváncsiságtól hajtva átnézik a másik telefonját, életüket összefonó titokra derül fény.

 

Bízunk benne, hogy az öt izgalmas és érzelmekben gazdag regényből több is figyelmének fókuszába került! Beszerzésükhöz forduljanak hozzánk bizalommal, mi mindent megteszünk, hogy minél hamarabb a kezükben tudhassák a kívánt romantikus alkotásokat!