Az öt legkeresettebb krimi és akcióregény

Ezzel a könyvajánlóval induló sorozatunkban szeretnénk bemutatni a hozzánk beérkező megkeresések alapján legkelendőbb kriminek vagy akcióregénynek számító könyveket. Így akár ötletet is adhatunk azoknak, akik új regény után néznek, de nem találták még meg a következő kiszemeltjüket. Ezen könyvek többsége egy-egy sorozat része, így az előzménykönyveket is érdemes lehet felkutatni és elolvasni.

 

Wilbur Smith: Monszun

Wilbur Smith neve sokaknak ismerősen csenghet a történelmi fikciókat kedvelők számára, hiszen szorgalmas munkásságát rengeteg kiadott kötet támasztja alá. A Monszun is ilyen kalandregény, ami az úgynevezett Courtney-sorozat egy darabja, a sorozat a nevét főszereplőjéről, Sir Henry Courtney kapitányról kapta, akinek története a XVIII. században játszódik, amikor a Kelet India Társaság hatalmas károkat szenved a kalózoktól, de a kapitány négy év kihagyás után ismét veszélyes küldetést kap, melynek végén vagy a dicsőség vár rá, vagy a halál.

 

Agatha Christie: Tíz kicsi néger

Az angol írónőt nem véletlenül aposztrofálják a krimi koronázatlan királynőjeként, hiszen a Guinness Rekordok szerint is a Biblia és Shakespeare könyvei után Agatha Christie könyveit adták el a legnagyobb példányszámban a világon. A regény egyes országokban más címet kapott, valamint a mozik is Tíz kicsi indián címmel vetítették. A rejtélyektől korántsem mentes krimi egy szigeten játszódik, ahová tíz, egymásnak ismeretlen ember kap meghívást, és habár a meghívó kilétére titok marad számukra, egy nagy vihar ottmaradásra kényszeríti őket. Azonban a mindegyikük szobájának falára felfüggesztett kis mondóka beteljesedni látszik.

 

David Baldacci: A tiszta igazat

Aki a James Bond regényeket kedvelte, méltán lelheti örömét e könyv olvasása közben is, hiszen David Baldacci eme regényét előszeretettel hasonlítják a kritikusok Ian Fleming munkáihoz. A két főszereplő – a csak Shaw-ként ismert, a „jó ügy érdekében” terroristák likvidálására specializálódott és hihetetlenül képzett bérgyilkos, valamint a Pulitzer-díjas, de kiégés és az alkoholizmus felé tartó újságírónő, Katie James – ebben a regényben találkozik először egymással. Történetük összefonódik, ahogy a világégést próbálják megállítani, amit a világ egyik legnagyobb hadiipari vállalatának tulajdonosa szabadítaná rá az emberiségre az új világrend elérésének érdekében.

 

Jo Nesbo: Boszorkányszög

A skandináv krimik, vagy más elnevezéssel a skandináv noir rajongóinak nem ismeretlen a norvég Jo Nesbo, aki a műfaj egyik kiemelkedő alakja. Regényei alapjául szolgáltak filmes feldolgozásoknak is. Műveiben visszatérő főszereplő az alkoholproblémákkal küzdő különc nyomozó, Harry Hole, aki ennek a regénynek is főszereplője. A történet kiindulópontját egy fiatal nő gyilkossága utáni nyomozás képezi, ami azért is különleges és bizarr, mert a holtest egyik ujját levágták, szemhéja alá pedig vörös gyémántot helyezett gyilkosa. Ráadásul hamar kiderül: sorozatgyilkos tevékenykedik Oslóban.

 

Frei Tamás: Agrárbárók

Magyar vonatkozású akcióregény is helyet kapott a legkeresettebb öt között. Ez a könyv Frei Tamás André Calvi sorozatának negyedik része, amelyben a főhősnek, a magyar származású francia titkosügynöknek azzal kell szembesülnie, hogy ismét célponttá válik. Ezúttal a magyar mezőgazdasággal zsonglőrködő, a politikai elitet bábként rángató földesurak konspirációs hálójában találja magát, amiben szerepet kapnak az orosz oligarchák, az Anjou-kincsek és más, Magyarország jelenjét ábrázoló problémák.

 

Reméljük az öt regényből egy vagy akár több is felkeltette érdeklődésüket és hamarosan felkeresnek bennünket, hogy beszerezhessék a fent ismertetett könyvek némelyikét és élvezhessék a regények adta örömöket! Mi azon leszünk, hogy Önnek erre mihamarabb alkalma legyen!